Trots att många svenskar säger att de gärna skulle vilja ha ett barn till, stannar det ofta vid drömmar. Vad är det som hindrar dem? I detta avsnitt av Under all kritik diskuterar Anna-Karin och Ivar varför barnafödandet i Sverige är på historiskt låga nivåer, trots generösa föräldraförsäkringar och ekonomisk trygghet. Är det bristen på tid, utrymme eller något djupare i vår kultur som gör att vi inte vågar satsa på en större familj?
Allt fler väljer dessutom aktivt bort barn – eller steriliserar sig – på grund av klimatångest, oro för krig och en allmänt pessimistisk framtidssyn. Med utgångspunkt i svenska familjers önskningar och verklighet reflekterar vi över självförverkligandets roll, samhällets prioriteringar och politikens oförmåga att öka antalet födslar. Vad behövs egentligen för att fler ska våga ta steget till ännu ett barn?
Prenumerera eller stötta Rak höger
I takt med att fler blir betalande prenumeranter har Rak höger kunnat expandera med fler skribenter och mer innehåll. Vi får inget presstöd, vi tar inte emot pengar från någon intresseorganisation eller lobbygrupp. Det är endast tack vare er prenumeranter vi kan fortsätta vara självständiga röster i en konform samtid. Så stort tack för att ni är med, utan er hade det inget av detta varit möjligt.
Den som vill stötta oss på andra sätt än genom en prenumeration får gärna göra det med Swish, Plusgiro, Bankgiro, Paypal eller Donorbox.
Swishnummer: 123-027 60 89
Plusgiro: 198 08 62-5
Bankgiro: 5808-1837
Utgivaren ansvarar inte för kommentarsfältet. (Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) vill att jag skriver ovanstående för att visa att det inte är jag, utan den som kommenterar, som ansvarar för innehållet i det som skrivs i kommentarsfältet.)
Share this post